fbpx

Zaustavljeno curenje amonijaka iz cisterne u Pančevu

Zaustavljeno curenje amonijaka iz cisterne u Pančevu
Bolnica u Pančevu / Foto: Branislav Jovanović, Wikimediacommons

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović rekao je povodom sinoćnjeg akcidenta na parkingu firme Saga u Pančevu da sektor MUP-a za vanredne situacije obezbeđuje lokaciju i prati njeno saniranje.

“Inspektori za zaštitu životne sredine u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine izašli su na teren. Ministarstvo zaštite životne sredine uputilo je i Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor da izvrši sva potrebna merenja. Kada se lokacija obezbedi i sanira inspektor Ministarstva zaštite životne sredine će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, a grad Pančevo angažovao je Institut za javno zdravlje da izvrši potrebna merenja vazduha tako da ćemo uskoro imati i te rezultate”, rekao je Dujanović.

Da podsetimo, u četvrtak veče u naselju Topola kod južne industrijske zone u Pančevu došlo je do curenja amonijaka iz auto-cisterne, a 2/ osoba sa lakšim povredama prevezeno je u Opštu bolnicu Pančevo, od kojih su dve na kiseoniku, rečeno je u pančevačkoj Hitnoj pomoći.

Direktor Opšte bolnice Pančevo potvrdio je za Danas da je u toku noći zbog nesreće bilo hospitalizovano 20 ljudi.

U Pančevačkoj bolnici trenutno ne leži nijedan pacijent zbog trovanja amonijakom, rekao je za Danas direktor Opšte bolnice Pančevo Slobodan Ovuka.

Kako je naveo, noćas posle 0:30 časova, nakon izlivanja amonijaka, u ovu bolnicu primljeno je oko 20, među njima je bilo i dece.

„Dve osobe su bile na kiseoniku, ali su i one puštene kući. Niko od pacijenata nije pokazao znake akutnog trovanja amonijakom, već su imali blaže tegobe. Sada se osećaju dobro i svi su pušteni kući“, dodao je direktor bolnice u Pančevu.

Do curenja je došlo na parkingu jedne firme. Auto-cisterna je bila parkirana pored industrijskog koloseka koji nije javna pruga već industrijski kolosek koji pripada Azotari Pančevo.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap