fbpx

Skoro potpuno lokalizovan požar na deponiji u Vinči

Skoro potpuno lokalizovan požar na deponiji u Vinči
Foto: RSE

Na deponiji Vinča u subotu je nastavljeno dogašavanje požara, požar je i dalje dubinskog karaktera i skoro potpuno je lokalizovan, saopšteno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata, objavljenog na osnovu izveštaja dobijenih od “Beo čiste energije”, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprava za vanredne situacije u Beogradu, za period od 8 do 20 časova, beli dim je prisutan u drastično manjoj meri.

Posle koordinacionog sastanka održanog u 9 časova, u vezi sa korišćenjem nasute zemlje koja se nalazi pored kompleksa deponije Vinče (sa buduće trase dalekovoda), dovoženju inertnog materijala su se priključili i JKP “Gradska čistoća”, JKP “Zelenilo Beograd”, JKP “Beograd-put”, JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, kao i Sekretarijat za inspekcijske poslove.


Od Uprave za vanredne situacije u Beogradu, Sekretarijat je dobio izveštaj da je danas na prostoru gradske deponije “Vinča” angažovano jedno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca-spasioca.

Takođe, od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, Sekretarijat je dobio izveštaj o stanju zagađenosti vazduha.

Da podsetimo, deponija u Vinči gori već dve nedelje. Požar je buknuo na 6 hektara, a toksični dim nadvio se nad Beogradom i okolinom.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap