fbpx

Beograd najavio usvajanje dokumenata o zaštiti životne sredine

Beograd najavio usvajanje dokumenata o zaštiti životne sredine
Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine izjavio da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti usvojeno nekoliko planskih dokumenata posvećenih zaštiti i unapređenju životne sredine u Beogradu u narednih 10 godina. Pred odbornicima će se naći Predlog nacrta Akcionog plana za zeleni grad koji donosi mnogobrojne projekte iz oblasti

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je povodom Svetskog dana zaštite životne sredine izjavio da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti usvojeno nekoliko planskih dokumenata posvećenih zaštiti i unapređenju životne sredine u Beogradu u narednih 10 godina.

Pred odbornicima će se naći Predlog nacrta Akcionog plana za zeleni grad koji donosi mnogobrojne projekte iz oblasti energetske efikasnosti, unapređenja upravljanja vodama i otpadom, unapređenja urbane mobilnosti i javnog prevoza na ekološki način, ozelenjavanja i pošumljavanja, rekao je Radojičić, preneo je Beoinfo.

On je dodao i da predlog Akcionog plana za održivu klimu i energiju donosi projekte čijom realizacijom će do 2030. godine biti smanjena emisija gasova staklene bašte za 40 odsto.

Predlog Plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograd 2021-2030 sa Kratkoročnim akcionim planom u slučaju povećanog zagađenja donosi čitav niz različitih projekata – od gašenja kotlarnica, širenja gasovoda i sistema daljinskog grejanja, do unapređenja energetske efikasnosti i unapređenje sistema monitoringa kvaliteta vazduha, kazao je Radojičić.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap