fbpx

Ekologika podcast: Klimatske promene jedan od ključnih rizika za poslovanje

Ekologika podcast: Klimatske promene jedan od ključnih rizika za poslovanje

U trećoj epizodi Ekologika podcasta saznajte kakve rizike donose klimatske promene firmama? Zašto je za kompanije važno da budu održive? I kako žene mogu da doprinesu tome?

Odgovore na ova pitanja daje nam Lela Saković koosnivačica BeRisk Protected. Podcast vode Jovana Šesterikov i Milena Ilić Mirković.

Govoreći za Ekologika podcast Lela Saković je istakla da su klimatske promene jedan od ključnih rizika za poslovanje, te da je neophodno da se kompanije prilagode novom dobu.

Govoreći o pokretanju biznisa, Saković je istakla da bi bilo nemoralno – u ovom trenutku – pokretati biznis koji nije u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

“Šta nam vredi da mnogo zarađujemo, ako nemamo gde da živimo”.

Govoreći o ženama na čelu biznisa Saković je istakla da statistika pokazuje da kada se žene nađu na rukovodećim pozicijama u korporacijama one insistiraju više na poštovanju ciljeva održivog razvoja kao i na ekološkom pristupu.

“Statistika pokazuje da se te kompanije brže razvijaju, a naročito ako hoće da budu dinamičnije. Upravo su žene te koje su zamajac razvoja”, kaže Saković.

“Žene su prilika za kompanije koje žele da sebe pozicioniraju u kontektu društveno odgovornog poslovanja”.

Treća epizoda Ekologika podcasta dostupna je i na:

Sezona Ekologika podcasta Žene u zelenim biznisima nastala je u saradnji sa Futurističkim institutom u okviru projekta Žensko inovaciono preduzetništvo u ekologiji.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap