fbpx

Vujović potpisala sporazum za unapređenje saradnje sa FPN

Vujović potpisala sporazum za unapređenje saradnje sa FPN
Foto: MZZS

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, potpisala je sporazum o saradnji sa predstavnikom Fakulteta političkih nauka, profesorom Darkom Nadićem, koji će omogućiti unapređenje rada i saradnje dve institucije, kroz zajedničke stručne skupove, planiranje i razvoj javnih politika, ali i stručnu praksu za studente u Ministarstvu.

“Sporazum koji sam danas potpisala je od velike važnosti za obe institucije, jer će doprineti razvoju saradnje, posebno kada je reč o strateškom planiranju i razvoju javnih politika u oblasti zaštite životne sredine. Za Vladu Srbije i ministarstvo koje vodim, ekologija je jedan od glavnih prioriteta. U narednim godinama čekaju nas ogromna ulaganja u ovu oblast, kako bi ekološku sliku Srbije menjali na bolje. U tom velikom poslu, znači nam podrška akademske zajednice”, rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, Ministarstvo zaštite životne sredine otvoreno je za sve konstruktivne predloge i saradnju koja za krajnji cilj ima zdraviju životnu sredinu i bolji kvalitet života građana.

Vujović je rekla da je sporazum takođe osnov i za organizovanje stručne prakse za studente Fakulteta političkih nauka koji žele da steknu praktična znanja u državnoj upravi i ministarstvu koje vodi. Namenjena je pre svega mladima završnih godina osnovnih studija i master akademskih studija, smera Ekološka politika.

“Cilj nam je da podržimo što veći broj mladih sa fakultetskom diplomom u njihovom profesionalnom usavršavanju i da doprinesemo da teorijska znanja koja su stekli na fakultetu, primene i obogate kroz praktičan rad. Na takav način ih ujedno i motivišemo da po završetku studija ostanu u Srbiji i svojim veštinama doprinesu razvoju svoje zemlje”, rekla je Vujović i pozvala studente da u narednom periodu prate pozive za praksu na FPN-u, da se prijave i pridruže ovoj inicijativi.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap