fbpx

Vranje dobija novu opremu za sakupljanje otpada

Vranje dobija novu opremu za sakupljanje otpada
Foto: Ministarstvo zaštite životne sredne

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je u Vranju sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i predsednikom Gradske opštine Vranjska Banja Draganom Sentićem ugovore o dodeli nove opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, koju je obezbedilo ministarstvo.

Radi se o 140 novih kontejnera i još toliko kanti za otpad, koji su danas uručeni javno-komunalnom preduzeću. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Vujović: Grad Vranje prvi dobija novu opremu za sakupljanje otpadaVujović je navela da će nove kontejnere i kante dobiti 34 lokalne samouprave u Srbiji, ističući da je Vranje prvi grad kojem je dodeljena nova oprema.

Vujović: Grad Vranje prvi dobija novu opremu za sakupljanje otpada- Ovo je značajna podrška za lokalnu samoupravu i pre svega za javno-komunalna preduzeća, jer će doprineti da grad bude uređeniji i čistiji. Pored opreme koju smo danas uručili, ministarstvo koje vodim sa 17,7 miliona dinara ove godine sufinansira dva projekta u Vranjskoj Banji, čija će realizacija omogućiti da se na sistem grejanja na termalnu vodu priključi oko 60 novih stambenih objekata. Time će kotlovi u domaćinstvima koja se greju na drvo i ugalj biti zamenjeni, što će doprineti smanjenju emisije ugljen – dioksida i drugih štetnih materija u vazduhu koje dolaze od indvidualnih ložišta. Vodimo računa o potrebama svih građana Srbije i trudimo se da pomognemo gradovima i opštinama da realizuju projekte koji podižu kvalitet života građana – rekla je Vujović.

Vujović: Grad Vranje prvi dobija novu opremu za sakupljanje otpadaTokom današnje posete ministarka Vujović je, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, obišla postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju, kao drugu fazu rekonstrukcije Zdravstvenog centra „Vranje“ u okviru koje će biti izgrađena kotlarnica na biomasu.

Vujović: Grad Vranje prvi dobija novu opremu za sakupljanje otpadaMinistarka je navela da joj je drago što se u Vranju realizuju kapitalni ekološki projekti koji menjaju lice ovog dela zemlje, naglasivši da je Zelena agenda za Srbiju prioritet. Ona je poručila da Grad Vranje može i u budućnosti da računa na podršku resornog ministarstva u realizaciji projekata koji imaju za cilj unapređenje životne sredine.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap