fbpx

Prijavite se na konkurs: Mladi protiv klimatskih promena

Prijavite se na konkurs: Mladi protiv klimatskih promena
Ilustracija: rawpixel.com, www.freepik.com

Svetska organizacija za prirodu (WWF) pozvala je mlade ljude od 15 do 24 godine da se prijave na konkurs “Mladi protiv klimatskih promena” kako bi dobili mogućnost da prođu obuku za pokretanje inicijativa protiv klimatskih promena.

Konkurs je otvoren do 20. juna u ponoć, a mladi mogu da se prijave kao pojedinci ili kao članovi već postojećeg omladinskog udruženja.

“Kroz šestodnevni trening “Na mladima klima ostaje” koji će se održati u periodu od 5. jula do 14. jula, imaćete priliku da saznate više o razvoju inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice, razvoju politika i sve to kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji”, navode iz WWF.

Nakon obuke mladi će moći da primene naučeno sprovođenjem sopstvenih inicijativa za podizanje svesti, ublažavanje posledica i prilagođavanje klimatskim promenama, uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz WWF-a. Rezultate svojih inicijativa, mladi će moći da predstave široj javnosti na jesen, na prvom Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

“Na mladima klima ostaje” (Climate Heroes: Youth Voices for Sustainable Living) je regionalni projekat posvećen mladim ljudima uzrasta 15-24 godine, koji žele da pokrenu inicijative protiv klimatskih promena.

WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu živodne sredine). Projekat je deo Evropske klimatske inicijative (EUKI) Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke (BMU).

“Današnja omladina biće suočena sa posledicama neodrživog razvoja, prema tome u pitanju su njihova sadašnjost i budućnost. Zauzvrat, mladi ljudi postaju sve glasniji i aktivniji, traže hitne i odlučne promene i drže odgovornim donosioce odluka, posebno za rešavanje klimatske krize. U WWF-u mlade ljude vidimo kao ključnu pokretačku silu, ne samo zato što su oni ti na kojima klima ostaje, već iz razloga što poseduju veštine i stavove neophodne kako bi se dovelo do potrebnih, značajnih promena”, ističe Mina Mirić, koordinatorka projekta “Na mladima klima ostaje” iz WWF Adrije.

Prijavite se ovde.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap