fbpx

Kako izgraditi solarnu elektranu na krovu porodične kuče

Kako izgraditi solarnu elektranu na krovu porodične kuče
Ilustracija generisana uz pomoć AI / Canva

Besplatna info sesija „Kako izgraditi solarnu elektranu na krovu porodične kuće?“, biće održana, 27. juna 2024. od 19 časova, u onlajn izdanju, saopštio je Centar za unapređenje životne sredine.

Tokom ove info-sesije učesnici će biti upoznati sa konceptom proizvodnje električne energije za sopstvene potrebe, načinom i preduslovima za proizvodnju električne energije putem solarnih panela, kako pravilno dimenzionisati i postaviti solarnu elektranu na sopstvenom krovu, kakav je način obračuna električne energije za prozjumere, koji su koraci ka sticanju statusa prozjumera i upisu u registar “kupaca-proizvođača”, i kako ko-finansirati solarnu elektranu uz raspoložive državne subvencije.

Info-sesija je namenjena vlasnicima porodičnih kuća, svima koji su zainteresovani da izgrade solarne elektrane, kao i onima koji žele da nauče više o potencijalima upotrebe obnovljive energije u domaćinstvima.

Svi zainteresovani mogu da se prijave ovde.

Info sesiju će voditi Vladan Šćekić programski direktor Centra za unapređenje životne sredine, uz podršku aktivnih prozjumera Nenada Maričića, Miloša Đorića i Miloša Đukanovića.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap