fbpx

Festival posvećen Dunavu u subotu u Silosima

Festival posvećen Dunavu u subotu u Silosima

Zabava, edukacija o značaju Dunava i očuvanju životne sredine odlike su Festivala koji u subotu 1. jula organizuje modni brend sa svrhom, Friends of the Danube, u sklopu projekta Danube confluence, uz podršku Baden Wurttenberg fondacije i Doma kulture Silosi Beograd.

Povodom Međunarodnog dana Dunava koji se obeležava u 14 evropskih podunavskih zemalja, u okviru festivala biće održana panel diskusija pod nazivom “Evropska strategija za Dunavski region i njen značaj za biznis, mlade i očuvanje životne sredine” u Medonosnom vrtu u Silosima, sa početkom u 15 časova, 

“Na predstojećem panelu želimo da istražimo modele saradnje između državnog, poslovnog i civilnog sektora i načine na koje bismo osnažili mlade ljude da se uključe u aktivnosti vezane za Dunav”, kaže Srđan Stanković osnivač modnog brenda sa svrhom Friends of the Danube i organizator festivala.

Na panelu učestvuju:

  • Dejan Vladić, ekonomski ataše Ambasade Republike Slovenije u Srbiji,
  • Dragan Lupšić, direktor korporativnih poslova kompanije Heineken Srbija,
  • Ivan Petrović, direktor EXIT Fondacije,
  • Uroš Ćirković, predstavnik Biološko istraživačkog društva “Josif Pančić”.

Posetioci ovog festivala u Silosima, za koji je ulaz slobodan, moći će u subotu 1. jula da uživaju i u muzičkom programu, kulinarskim specijalitetima, ali i da učestvuju u interaktivnim radionicama organizacija koje se bave očuvanjem životne sredine.

Headleaneri muzičkog dela festivala:

  • 16.30-18.30 h Šćepine vragolije,
  • 18.30-19.30 h Naked,
  • 19.30-21.00 h Ida Prester & Lolobrigida.

Danube village: Na prostoru Silosa biće postavljeni vigvami, a u svakom od šatora biće jedna od organizacija koje se bave životnom sredinom, poput Biološkog istraživačkog društva Josif Pančić, organizacije “Zeleni Kit”, Wild Serbia i drugi, koje će za posetioce organizovati interaktivne radionice.

Ribarska “Zaječarska čarda”: Na ovom mestu u Silosima posetioci festivala moći će da uživaju u dunavskim specijalitetima i ribljim kotlićima.

Radionica reciklaže – Recan fondacija omogućiće reciklažu limenki “na licu mesta”, a posetioce očekuje i nagradna igra.

Ovaj jedinstveni festival kojim se obeležava Međunarodni dan Dunava, podržali su Zaječarsko pivo i Turistička organizacija Srbije koja će posetiocima prirediti i svojevrsnu izložbu fotografija Dunava.

Festival posvećen Dunavu traje od 16 do 21 h, a ulaz je – slobodan.

Posetioce će zabaviti Ida Prester & Lolobrigida, Naked band i Šćepine vragolije.

Friends of the Danube Dunav kao modna inspiracija

Supernatural festival je pokrenut još 2007. godine i postao je obrazovno-zabavna platforma. Od tada do danas ostvareni su brojni projekti – od preobražavanja 12 hektara deponije šuta na Adi Huji u park, do serije kampova za mlade na Dunavu.

Supernatural je pokrenuo i modni brend sa svrhom, posvećen Dunavu – Friends of the Danube, kao i predstojeći festival. Kupovinom torbi, majica i drugih modnih odevnih predmeta sa motivima Dunava preko sajta www.friendsofthedanube.com pomažete održavanje brojnih edukativnih kampova, ekoloških radionica i inicijativa posvećenih očuvanju biodiverziteta Dunava i postajete aktivni član “Friends of the Danube” zajednice Srbije.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Slušaj Ekologika podcast
Ekologika podcast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap